Вторник, 21 Май 2019г.

ПЛАЩАНЕ ЧРЕЗ ПОС


ПЛАЩАНЕ ЧРЕЗ ПОС

МЕДИИТЕ ЗА НАС


ИНФОРМАЦИОННИ РУБРИКИ

ПОСЕЩЕНИЯ

Посещения в страницата [+/-]
Днес:
Вчера:
Миналия ден:
169
249
128

+121
Тази седмица:
Миналата седмица:
По-миналата седмица:
418
1672
2024

-352

Посетители
ОБЩ БРОЙ ПОСЕТИТЕЛИ 1 976 695

СТАТИСТИКА

В момента има 28 посетители в сайта


ПРЕСЦЕНТЪР


В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – КЪРДЖАЛИ СЕ ПРОВЕДЕ „ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” Печат

 

На 16 април 2019 г., Административен съд – Кърджали

проведе „Ден на отворените врати”

 

В Деня на отворените врати от 10,00 часа – граждани, журналисти от местните медии, представители на адвокатурата и съдебни служители от Районен – Кърджали, посетиха сградата на съда и се запознаха със структурата на Административен съд – Кърджали, със същността и организацията на работата на съдиите и съдебните служители, с възможностите за предоставяне и ползване на съдебно-административните услуги. По време на срещата административният ръководител Ангел Момчилов, разясни пред медиите, видовете разглеждани дела, натовареността на съда според статистически данни, процесуалните срокове за постановяване на съдебните актове.

В 14.00 часа, съдът бе посетен от деветокласници от СОУ „Отец Паисий” гр. Кърджали с класен ръководител Атанаска Мишонова и Валентина Славеева – преподавател по философия, етика и право.

Председателят на съда посрещна учениците в Съдебна зала № 1 и предвид това, че днешният ден съвпада с навършването на 140 г. от приемането на Търновската Конституция, накратко ги запозна с исторически факти за нея, както и с сега действащата такава. Също така обясни, че този ден е професионален празник на юристите и съдебните служители.

Представители на съда организираха за тях посещение в съдебните зали, регистратурата, деловодството и  служба „Архив” на Административен съд – Кърджали, където съдебните служители нагледно им демонстрираха на компютър достъпът до полезна информация и ползването на електронни услуги от интернет страницата на съда. Беше им предоставена нагледна информация – за структурата  на съда и функциите на звената от специализираната администрация, както и схема за движението на делата в Административен съд – Кърджали.

Учениците присъстваха и на предварително обявеното публично разпределение на съдебни дела, което се състоя в кабинета на Председателя на Административен съд – Кърджали.

Снимки от събитието може да разгледате във фотогалерията на Административен съд – Кърджали.

 

 
НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКО ЕСЕ Печат

 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

Пленумът на Висшия съдебен съвет организира конкурс за ученическо есе на тема „Откровено за съдебната власт“, за ученици от VIII до XII клас, като част от инициативата Ден на отворените врати във Висшия съдебен съвет.

Есетата трябва да бъдат подадени в срок до 20.05.2019 г., включително на електронна поща Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , съобразно Регламена за провеждане на конкурса.

Целта на инициативата е да се повиши правната култура на учениците, да се провокират творческите им търсения и вниманието им към съдебната власт.

Обявяването на победителите, както и връчването на наградите – лаптоп, две поощрителни награди – фотоапарати и грамоти, ще се проведе в Деня на отворените врати на Висшия съдебен съвет на 07.06.2019 г.

 

 
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - КЪРДЖАЛИ Печат


„ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” в Административен съд – Кърджали

 

По инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с реализиране на годишната програма за дейността му, Административен съд – Кърджали организира „Ден на отворените врати”, който ще се проведе на 16.04.2019 година /вторник/ и 29.11.2019 година /петък/ от 9.30 часа до 16.30 часа в сградата на съда, намираща се на адрес: гр. Кърджали, ул. „Булаир” № 12.

В Деня на отворените врати, каним граждани и журналисти, които да посетят сградата на Административен съд – Кърджали и да се запознаят с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, със съдебните процедури, с работата и функциите на съдебните служби. По желание могат да бъдат посетени и съдебните заседания, насрочени за деня.

В кабинета на Председателя на Административен съд – Кърджали от 14.00 часа ще се организира публично разпределение на съдебните дела в присъствието на желаещите граждани и журналисти.

Ако имате интерес към инициативата и имате въпроси свързани с работата на нашия съд, можете да ги изпратите на електронна поща: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , в срок до 05.04.2019 година.

Провеждането на „Ден на отворените врати” в Административен съд – Кърджали е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.

 

 

 
АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – КЪРДЖАЛИ С НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ Печат
Сряда, 24 Октомври 2018г. 15:30ч.

 


Съдия Ангел Момчилов е новият административен ръководител – председател на Административен съд – Кърджали, избран единодушно с 14 гласа „за“ с Решение по Протокол № 31 от заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, проведено на 23.10.2018 г.

 

Съдия Ангел Момчилов има над 19 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Професионалният му стаж на съдия започва през 2000 г. в Районен съд – Кърджали, в периода от 2003 г. до 2014 г. е заместник-административен ръководител, а от 07.08.2014 г. до настоящия момент е председател на Районен съд - Кърджали.

 

 

  
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – КЪРДЖАЛИ Е ПООЩРЕН С ОТЛИЧИЕ "ЛИЧЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК: ВТОРА СТЕПЕН – СРЕБЪРЕН" Печат
24 януари 2017 година

 

На заседание днес Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет връчи отличията на магистрати, поощрени съгласно чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „б“ от Закона за съдебната власт. Висшият съдебен съвет изрази уважение към дългогодишния труд на 12 съдии. Единадесет от тях са с два мандата председатели на административни съдилища и са отличени с „личен почетен знак – втора степен – сребърен“ за безупречно и високо професионално изпълнение на служебните си задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове. Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев се обърна към тях с благодарност за направеното за създаването на административните съдилища преди 10 години и за утвърждаване на административното правосъдие. Той посочи, че малко хора могат да направят постигнатото от тях както за административното правосъдие, така и за екипа, с който са работят. Специална благодарност Георги Колев изрази за 6-те години, в  които като председател на ВАС работи с тях,  и заедно са извели административното правосъдие на първо място по резултати в страната.

Той връчи отличията  на Виктор Динев Атанасов – председател на Административен съд – Кърджали, Владимир Иванов Първанов – председател на Административен съд – Сливен, Георги Господинов Петров – председател на Административен съд – Пловдив, Галина Атанасова Стойчева – председател на Административен съд – Кюстендил, Елга Венелинова Цонева – председател на Административен съд – Русе, Ива Станчева Ковалакова – Стоева – председател на Административен съд – Разград, Кремена Григорова Борисова – председател на Административен съд – Шумен, Красимира Тодорова Цветкова – председател на Административен съд – Търговище, Нели Стефанова Дончева – председател на Административен съд – Видин, Силвия Петрова Димитрова – председател на Административен съд – Враца, и Светлозар Георгиев Рачев – председател на Административен съд – Габрово.

Председателят на Административен съд – Русе Елга Цонева изрази своята и на колегите си благодарност към председателя на ВАС и към членовете на Съдийската колегия на ВСС за полученото в края на втория им мандат на административни ръководители признание. Тя заяви, че преди 10 години са получили задачата да създадат нови съдебни органи за по-качествено, ефективно и прозрачно административно правосъдие. Изградената от тях структура е добре работеща и предвидима, на водещо място е по трите основни показатели, отчитани от Информационното табло на Европейския съюз в областта на правосъдието.

 

 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 1 от 2

ТЪРСЕНЕ В ЦУБИПСА


ТЪРСЕНЕ В ЦУБИПСА

ДВИЖЕНИЕ НА ДЕЛАТА


СПРАВКА ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА ДЕЛАТА

ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

ДЕКЛАРАЦИИ


ДЕКЛАРАЦИИ ПО чл.12, т.2

АНКЕТА

Според Вас, разумен ли е срокът, в който се разглеждат делата?
 
 страницата е разработена с Joomla! - система за управление на съдържанието под GNU/GPL лиценз, © 2008 Информационно обслужване АД клон Кърджали