Събота, 20 Юли 2019г.

ПЛАЩАНЕ ЧРЕЗ ПОС


ПЛАЩАНЕ ЧРЕЗ ПОС

МЕДИИТЕ ЗА НАС


ИНФОРМАЦИОННИ РУБРИКИ

ПОСЕЩЕНИЯ

Посещения в страницата [+/-]
Днес:
Вчера:
Миналия ден:
32
255
258

-3
Тази седмица:
Миналата седмица:
По-миналата седмица:
1366
1630
1697

-67

Посетители
ОБЩ БРОЙ ПОСЕТИТЕЛИ 1 991 326

СТАТИСТИКА

В момента има 22 посетители в сайта


ПРЕСЦЕНТЪР


ИНТЕРВЮ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА АДМ. СЪД КЪРДЖАЛИ ЗА БНР - РАДИО КЪРДЖАЛИ Печат

Ангел Момчилов: Наблюдава се значително увеличение на делата в Административния съд

 

Ангел Момчилов е роден в Кърджали. Завършва висше юридическо образование и започва като съдия-изпълнител в Районния съд в Момчилград. Минава по йерархическата стълба в  Районния съд в Кърджали - съдия, зам.председател и председател. От ноември 2018 година е председател на Административния съд.

 

Търсим отговори на въпросите за авторитета на съда в обществото, какви са най-често срещаните жалби, които гражданите отправят към Административния съд, има ли много дела, свързани с отчуждаването на земи по трасето на интерконекторната връзка Гърция - България? Кое предизвиква непрекъснатото нарастване на брой на делата и с какъв персонал Административният съд в Кърджали успява да ги разгледа, увеличава ли се доверието в съда от страна на гражданите? Чуйте в звуковия файл отговорите, които даде Ангел Момчилов:

 

Ангел Момчилов: Административен съд – Кърджали обслужва цялата област. В момента правораздават четирима магистрати, т.е. трима съдии и аз като председател. Значително увеличение, и то трайно такова, се наблюдава от 2016 година насам, средно с около 100 дела годишно. Впрочем, такава е тенденцията във всички административни съдилища в страната.

 

Пълният запис от интервюто с Председателя на Административен съд – Кърджали е публикуван на страницата на БНР – Радио Кърджали.

 

 

 
В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – КЪРДЖАЛИ СЕ ПРОВЕДЕ „ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” Печат

 

На 16 април 2019 г., Административен съд – Кърджали

проведе „Ден на отворените врати”

 

В Деня на отворените врати от 10,00 часа – граждани, журналисти от местните медии, представители на адвокатурата и съдебни служители от Районен – Кърджали, посетиха сградата на съда и се запознаха със структурата на Административен съд – Кърджали, със същността и организацията на работата на съдиите и съдебните служители, с възможностите за предоставяне и ползване на съдебно-административните услуги. По време на срещата административният ръководител Ангел Момчилов, разясни пред медиите, видовете разглеждани дела, натовареността на съда според статистически данни, процесуалните срокове за постановяване на съдебните актове.

В 14.00 часа, съдът бе посетен от деветокласници от СОУ „Отец Паисий” гр. Кърджали с класен ръководител Атанаска Мишонова и Валентина Славеева – преподавател по философия, етика и право.

Председателят на съда посрещна учениците в Съдебна зала № 1 и предвид това, че днешният ден съвпада с навършването на 140 г. от приемането на Търновската Конституция, накратко ги запозна с исторически факти за нея, както и с сега действащата такава. Също така обясни, че този ден е професионален празник на юристите и съдебните служители.

Представители на съда организираха за тях посещение в съдебните зали, регистратурата, деловодството и  служба „Архив” на Административен съд – Кърджали, където съдебните служители нагледно им демонстрираха на компютър достъпът до полезна информация и ползването на електронни услуги от интернет страницата на съда. Беше им предоставена нагледна информация – за структурата  на съда и функциите на звената от специализираната администрация, както и схема за движението на делата в Административен съд – Кърджали.

Учениците присъстваха и на предварително обявеното публично разпределение на съдебни дела, което се състоя в кабинета на Председателя на Административен съд – Кърджали.

Снимки от събитието може да разгледате във фотогалерията на Административен съд – Кърджали.

 

 
НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКО ЕСЕ Печат

 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

Пленумът на Висшия съдебен съвет организира конкурс за ученическо есе на тема „Откровено за съдебната власт“, за ученици от VIII до XII клас, като част от инициативата Ден на отворените врати във Висшия съдебен съвет.

Есетата трябва да бъдат подадени в срок до 20.05.2019 г., включително на електронна поща Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , съобразно Регламена за провеждане на конкурса.

Целта на инициативата е да се повиши правната култура на учениците, да се провокират творческите им търсения и вниманието им към съдебната власт.

Обявяването на победителите, както и връчването на наградите – лаптоп, две поощрителни награди – фотоапарати и грамоти, ще се проведе в Деня на отворените врати на Висшия съдебен съвет на 07.06.2019 г.

 

 
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - КЪРДЖАЛИ Печат


„ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” в Административен съд – Кърджали

 

По инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с реализиране на годишната програма за дейността му, Административен съд – Кърджали организира „Ден на отворените врати”, който ще се проведе на 16.04.2019 година /вторник/ и 29.11.2019 година /петък/ от 9.30 часа до 16.30 часа в сградата на съда, намираща се на адрес: гр. Кърджали, ул. „Булаир” № 12.

В Деня на отворените врати, каним граждани и журналисти, които да посетят сградата на Административен съд – Кърджали и да се запознаят с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, със съдебните процедури, с работата и функциите на съдебните служби. По желание могат да бъдат посетени и съдебните заседания, насрочени за деня.

В кабинета на Председателя на Административен съд – Кърджали от 14.00 часа ще се организира публично разпределение на съдебните дела в присъствието на желаещите граждани и журналисти.

Ако имате интерес към инициативата и имате въпроси свързани с работата на нашия съд, можете да ги изпратите на електронна поща: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , в срок до 05.04.2019 година.

Провеждането на „Ден на отворените врати” в Административен съд – Кърджали е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.

 

 

 
АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – КЪРДЖАЛИ С НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ Печат
Сряда, 24 Октомври 2018г. 15:30ч.

 


Съдия Ангел Момчилов е новият административен ръководител – председател на Административен съд – Кърджали, избран единодушно с 14 гласа „за“ с Решение по Протокол № 31 от заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, проведено на 23.10.2018 г.

 

Съдия Ангел Момчилов има над 19 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Професионалният му стаж на съдия започва през 2000 г. в Районен съд – Кърджали, в периода от 2003 г. до 2014 г. е заместник-административен ръководител, а от 07.08.2014 г. до настоящия момент е председател на Районен съд - Кърджали.

 

 

  
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 1 от 2

ТЪРСЕНЕ В ЦУБИПСА


ТЪРСЕНЕ В ЦУБИПСА

ДВИЖЕНИЕ НА ДЕЛАТА


СПРАВКА ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА ДЕЛАТА

ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

ДЕКЛАРАЦИИ


ДЕКЛАРАЦИИ ПО чл.12, т.2

АНКЕТА

Според Вас, разумен ли е срокът, в който се разглеждат делата?
 
 страницата е разработена с Joomla! - система за управление на съдържанието под GNU/GPL лиценз, © 2008 Информационно обслужване АД клон Кърджали