Вторник, 23 Октомври 2018г.

МЕДИИТЕ ЗА НАС


ИНФОРМАЦИОННИ РУБРИКИ

БАНКОВА ИНФОРМАЦИЯ

ПЛАЩАНЕ ЧРЕЗ ПОС


ПЛАЩАНЕ ЧРЕЗ ПОС

ПОСЕЩЕНИЯ

Посещения в страницата [+/-]
Днес:
Вчера:
Миналия ден:
19
264
246

+18
Тази седмица:
Миналата седмица:
По-миналата седмица:
283
1733
1439

+294

Посетители
ОБЩ БРОЙ ПОСЕТИТЕЛИ 1 922 211

СТАТИСТИКА

В момента има 17 посетители в сайта


ПРЕСЦЕНТЪР


ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – КЪРДЖАЛИ Е ПООЩРЕН С ОТЛИЧИЕ "ЛИЧЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК: ВТОРА СТЕПЕН – СРЕБЪРЕН" Печат
24 януари 2017 година

 

На заседание днес Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет връчи отличията на магистрати, поощрени съгласно чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „б“ от Закона за съдебната власт. Висшият съдебен съвет изрази уважение към дългогодишния труд на 12 съдии. Единадесет от тях са с два мандата председатели на административни съдилища и са отличени с „личен почетен знак – втора степен – сребърен“ за безупречно и високо професионално изпълнение на служебните си задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове. Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев се обърна към тях с благодарност за направеното за създаването на административните съдилища преди 10 години и за утвърждаване на административното правосъдие. Той посочи, че малко хора могат да направят постигнатото от тях както за административното правосъдие, така и за екипа, с който са работят. Специална благодарност Георги Колев изрази за 6-те години, в  които като председател на ВАС работи с тях,  и заедно са извели административното правосъдие на първо място по резултати в страната.

Той връчи отличията  на Виктор Динев Атанасов – председател на Административен съд – Кърджали, Владимир Иванов Първанов – председател на Административен съд – Сливен, Георги Господинов Петров – председател на Административен съд – Пловдив, Галина Атанасова Стойчева – председател на Административен съд – Кюстендил, Елга Венелинова Цонева – председател на Административен съд – Русе, Ива Станчева Ковалакова – Стоева – председател на Административен съд – Разград, Кремена Григорова Борисова – председател на Административен съд – Шумен, Красимира Тодорова Цветкова – председател на Административен съд – Търговище, Нели Стефанова Дончева – председател на Административен съд – Видин, Силвия Петрова Димитрова – председател на Административен съд – Враца, и Светлозар Георгиев Рачев – председател на Административен съд – Габрово.

Председателят на Административен съд – Русе Елга Цонева изрази своята и на колегите си благодарност към председателя на ВАС и към членовете на Съдийската колегия на ВСС за полученото в края на втория им мандат на административни ръководители признание. Тя заяви, че преди 10 години са получили задачата да създадат нови съдебни органи за по-качествено, ефективно и прозрачно административно правосъдие. Изградената от тях структура е добре работеща и предвидима, на водещо място е по трите основни показатели, отчитани от Информационното табло на Европейския съюз в областта на правосъдието.

 

 
АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – КЪРДЖАЛИ НОМИНИРАН ЗА НАГРАДАТА “ЗЛАТЕН КЛЮЧ” Печат

Административен съд – Кърджали е номиниран през 2015г. за наградата “Златен ключ” на Програма Достъп до обществена информация
 
 
Повече за събитието четете на страницата на Програма Достъп до обществена информация:
 
 
Публикации от електронната страница на в.“Нов живот“:
 
 
 
 
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - КЪРДЖАЛИ Печат


„ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” в Административен съд – Кърджали

 

По инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с реализиране на годишната програма за дейността му, Административен съд – Кърджали организира „Ден на отворените врати”, който ще се проведе на 16.04.2018 година /понеделник/ от 9.30 часа до 16.30 часа в сградата на съда, намираща се на адрес: гр. Кърджали, ул. „Булаир” № 12.

В Деня на отворените врати, каним граждани и журналисти, които да посетят сградата на Административен съд – Кърджали и да се запознаят с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, със съдебните процедури, с работата и функциите на съдебните служби. По желание могат да бъдат посетени и съдебните заседания, насрочени за деня.

В кабинета на Председателя на Административен съд – Кърджали от 14.00 часа ще се организира публично разпределение на съдебните дела в присъствието на желаещите граждани и журналисти.

Ако имате интерес към инициативата и имате въпроси свързани с работата на нашия съд, можете да ги изпратите на електронна поща: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , в срок до 05.04.2018 година.

Провеждането на „Ден на отворените врати” в Административен съд – Кърджали е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.

 

 

 
Печат

Какво трябва да знаете като свидетел?

Какви са Вашите отговорности като свидетел?

Вие или член на Вашето семейство, домоуправител или съсед сте получили призовка да се явите като свидетел по дело. Призовката съдържа името на съда, който я издава, номера и вида на делото, точната дата, час и място на заседанието. В повечето случаи получаването на призовка няма да е изненадващо. Най-вероятно сте станали очевидец на събитие или сте свързан по друг начин със случая, по който сте призован. Ако сте призован като свидетел по наказателно дело, е възможно вече да сте били разпитван от следовател или дознател в досъдебното производсто. Така или иначе самият факт, че сте призован означава, че Вие сте необходим за хода на делото и за неговото решаване. Важно е да кажете истината.

Последна промяна от Вторник, 08 Юли 2008г. 13:16ч.
Продължение...
 
Страница 1 от 2

ТЪРСЕНЕ В ЦУБИПСА


ТЪРСЕНЕ В ЦУБИПСА

ДВИЖЕНИЕ НА ДЕЛАТА


СПРАВКА ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА ДЕЛАТА

ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

ДЕКЛАРАЦИИ


ДЕКЛАРАЦИИ ПО чл.12, т.2

АНКЕТА

Според Вас, разумен ли е срокът, в който се разглеждат делата?
 
 страницата е разработена с Joomla! - система за управление на съдържанието под GNU/GPL лиценз, © 2008 Информационно обслужване АД клон Кърджали