Петък, 26 Април 2019г.

ПЛАЩАНЕ ЧРЕЗ ПОС


ПЛАЩАНЕ ЧРЕЗ ПОС

МЕДИИТЕ ЗА НАС


ИНФОРМАЦИОННИ РУБРИКИ

ПОСЕЩЕНИЯ

Посещения в страницата [+/-]
Днес:
Вчера:
Миналия ден:
31
266
335

-69
Тази седмица:
Миналата седмица:
По-миналата седмица:
1261
1590
1722

-132

Посетители
ОБЩ БРОЙ ПОСЕТИТЕЛИ 1 970 551

СТАТИСТИКА

В момента има 27 посетители в сайта


ПРЕСЦЕНТЪР


В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – КЪРДЖАЛИ СЕ ПРОВЕДЕ „ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” Печат

 

На 16 април 2019 г., Административен съд – Кърджали

проведе „Ден на отворените врати”

 

В Деня на отворените врати от 10,00 часа – граждани, журналисти от местните медии, представители на адвокатурата и съдебни служители от Районен – Кърджали, посетиха сградата на съда и се запознаха със структурата на Административен съд – Кърджали, със същността и организацията на работата на съдиите и съдебните служители, с възможностите за предоставяне и ползване на съдебно-административните услуги. По време на срещата административният ръководител Ангел Момчилов, разясни пред медиите, видовете разглеждани дела, натовареността на съда според статистически данни, процесуалните срокове за постановяване на съдебните актове.

В 14.00 часа, съдът бе посетен от деветокласници от СОУ „Отец Паисий” гр. Кърджали с класен ръководител Атанаска Мишонова и Валентина Славеева – преподавател по философия, етика и право.

Председателят на съда посрещна учениците в Съдебна зала № 1 и предвид това, че днешният ден съвпада с навършването на 140 г. от приемането на Търновската Конституция, накратко ги запозна с исторически факти за нея, както и с сега действащата такава. Също така обясни, че този ден е професионален празник на юристите и съдебните служители.

Представители на съда организираха за тях посещение в съдебните зали, регистратурата, деловодството и  служба „Архив” на Административен съд – Кърджали, където съдебните служители нагледно им демонстрираха на компютър достъпът до полезна информация и ползването на електронни услуги от интернет страницата на съда. Беше им предоставена нагледна информация – за структурата  на съда и функциите на звената от специализираната администрация, както и схема за движението на делата в Административен съд – Кърджали.

Учениците присъстваха и на предварително обявеното публично разпределение на съдебни дела, което се състоя в кабинета на Председателя на Административен съд – Кърджали.

Снимки от събитието може да разгледате във фотогалерията на Административен съд – Кърджали.

 

 
НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКО ЕСЕ Печат

 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

Пленумът на Висшия съдебен съвет организира конкурс за ученическо есе на тема „Откровено за съдебната власт“, за ученици от VIII до XII клас, като част от инициативата Ден на отворените врати във Висшия съдебен съвет.

Есетата трябва да бъдат подадени в срок до 20.05.2019 г., включително на електронна поща Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , съобразно Регламена за провеждане на конкурса.

Целта на инициативата е да се повиши правната култура на учениците, да се провокират творческите им търсения и вниманието им към съдебната власт.

Обявяването на победителите, както и връчването на наградите – лаптоп, две поощрителни награди – фотоапарати и грамоти, ще се проведе в Деня на отворените врати на Висшия съдебен съвет на 07.06.2019 г.

 

 
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - КЪРДЖАЛИ Печат


„ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” в Административен съд – Кърджали

 

По инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с реализиране на годишната програма за дейността му, Административен съд – Кърджали организира „Ден на отворените врати”, който ще се проведе на 16.04.2019 година /вторник/ и 29.11.2019 година /петък/ от 9.30 часа до 16.30 часа в сградата на съда, намираща се на адрес: гр. Кърджали, ул. „Булаир” № 12.

В Деня на отворените врати, каним граждани и журналисти, които да посетят сградата на Административен съд – Кърджали и да се запознаят с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, със съдебните процедури, с работата и функциите на съдебните служби. По желание могат да бъдат посетени и съдебните заседания, насрочени за деня.

В кабинета на Председателя на Административен съд – Кърджали от 14.00 часа ще се организира публично разпределение на съдебните дела в присъствието на желаещите граждани и журналисти.

Ако имате интерес към инициативата и имате въпроси свързани с работата на нашия съд, можете да ги изпратите на електронна поща: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , в срок до 05.04.2019 година.

Провеждането на „Ден на отворените врати” в Административен съд – Кърджали е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.

 

 

 
Страница 1 от 3

ТЪРСЕНЕ В ЦУБИПСА


ТЪРСЕНЕ В ЦУБИПСА

ДВИЖЕНИЕ НА ДЕЛАТА


СПРАВКА ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА ДЕЛАТА

ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

ДЕКЛАРАЦИИ


ДЕКЛАРАЦИИ ПО чл.12, т.2

АНКЕТА

Според Вас, разумен ли е срокът, в който се разглеждат делата?
 
 страницата е разработена с Joomla! - система за управление на съдържанието под GNU/GPL лиценз, © 2008 Информационно обслужване АД клон Кърджали